Annie Rotinen - Mitt Liv

Alla inlägg under september 2012

Av Annie - 6 september 2012 14:57

Igår var jag lite stressad när jag kom till stallet då jag var lite sen och till min förvåning så stod Pluppen färdigborstad på gången när jag kom och bägge mina boxar var mockade. Älskade Frida hade varit snäll och fixat allt åt mej så jag bara behövde sadla och gå ut och rida direkt. Gud vad glad jag blev när jag såg det.


Red ett ordentligt pass på Pluppen och i början kändes han tung, hängig och seg. Lite svammlig så jag fick verkligen jobba och rida ordentligt. Han är juh en stor häst att rida ihop och ibland känner jag att jag inte riktigt orkar ordentligt. Är juh en fråga om att Pluppen inte riktigt orkar och sedan att jag inte heller orkar fullt ut. Det har blivit alldeles för slappt och kravlöst under sommaren och det straffar sig juh nu.(och sen gör det juh inte saken bättre att jag inte är helt frisk efter luftrörsinfektionen ännu) Men det ska nog bli ordning på oss. Och speciellt så måste jag få lite mer ordning på mej själv. men det blir nog bra. Det är speciellt i den ökade traven som jag får svårt. Och i vissa övergångar där han vill dra sig ur.


Fick lite hjälp med ett par ögon från backen av Frida medans jag red och det är alltid bra att ha någon som påpekar ens små olater som man lagt till med som man inte riktigt tänker på när man rider själv. Mot slutet kändes Pluppen iaf väldigt fin och han släppte och kom till bra avslappning och jag kom till ordentlig ridning och då fick vi ihop saker och ting.


Efter Pluppen var det Hannahs tur att få komma ut och bli longerad. Hon skötte sig bra hela tiden och hon är verkligen enkel att longera då hon lyssnar så bra. Var bara i galoppen som hon blev lite lat. Men hon var fin och jag var nöjd med bägge två.


Och jag blev såå glad över servicen jag fick! haha så skulle jag nästan kunna ha det varje dag. :P

Tack Frida för all hjälp!

Av Annie - 6 september 2012 09:18

Min dagliga frukost! har juh lyxen att få en smoothie levererad till jobbet varje morgon så jag får i mej frukost. äter aldrig frukost hemma i vanliga fall då jag inte kan äta på morgonen. men min mamma som jobbar på samma jobb brukar ta med en åt mej när hon gör åt sig själv på mornarna. lyxigt värre! och gott! :-)

Av Annie - 5 september 2012 13:28

Idag är en dag när jag känner mej trött och seg! tur att det finns red bull så man kanske får lite extra energi iaf.

Av Annie - 5 september 2012 11:16

Gårdagens ridpass på Pluppen gick väl lite sisådär. Han var stark och spände upp sig och ville inte riktigt komma till avslappning och jobb. Stundtals gick han ändå hyffsat och galoppen var nog det som gick bäst. Det kan inte alltid gå bra helt enkelt. Får hoppas att det känns bättre idag iaf.


Hannah fick vila igår. Idag får jag se vad jag hittar på med dem. De ska ridas eller motioneras på något sätt iaf.


Det är verkligen såå skönt att ha stallat upp hästarna nu! Trivs verkligen super med det och det kändes extra bra igår kväll och under helgen när regnet verkligen öste ner och det blåste. Då känns det bra att veta att de står inne i sina boxar i värmen och tuggar mat. Shit vad det regnade igår alltså. det bara dånade i hela huset när regnet smattrade mot rutorna.



Av Annie - 4 september 2012 21:41

Två nöjda pållar som tuggar kvällsmaten. :-)

Av Annie - 4 september 2012 10:49

Igår var jag, Frida och Linn i stallet samtidigt på kvällen. Är så roligt när man är flera och har någon att surra med. Hela vintern och våren så var jag oftast själv i stallet och det blev lite tråkigt ibland. Visst man är betydligt effektivare när man e själv och inte fastnar att prata med alla hela tiden men det är ändå roligt med sällskap.


Vi red iaf alla samtidigt och jag och Frida red Hananh och Pluppen. Jag red mest Pluppen men satt en stund på Hannah oxå så Frida fick rida Pluppen lite och känna på honom. Hannah var inte på sitt bästa humör direkt utan var lite tjafsig men gav ändå med sig efter en stund. Tycker att Frida rider henne riktigt bra trots att hon är som hon är på sitt eget känsliga lilla vis. Och när hon red Pluppen såg det riktigt riktigt bra ut. Hon har en fördel med sina långa ben att riktigt nå om honom ordentligt. Pluppen kändes iaf fin han med när man väl får ihop storkroppen och han börjar jobba. Det gäller att passa så han inte hänger i handen och hamnar på bogarna. Men när han bär sig själv och kommer upp i formen så är han faktiskt ganska lätt. Med lite mer muskler och styrka kommer han bli ännu bättre. Bara fortsätta träna.


Var iaf en rolig kväll med massa surr som vanligt och en hel del svammel! Som sagt så kommer nog denna höst bli riktigt rolig då det nu är nya roliga människor som står i stallet. (De som stod tidigare var juh såklart oxå roliga! men vi var sällan där samtidigt)


 


 

Av Annie - 3 september 2012 10:25

Oj oj nu har det varit fullt upp i några dagar därav inget bloggande alls.


I fredags efter jobbet så flyttade jag in hästarna från betet. Såå skönt att få stalla in dem igen!

Så hela kvällen gick till att pyssla på med flytt och köra hit och dit och fixa. Tur att Frida finns och hjälper till med allt! Alla borde ha lyckan att ha en Frida som kompis! :P


Lördag morgon åkte vi till stallet för att släppa ut hästarna själva och kolla så att ihopsläppet gick bra.

Och det gick bara fint. Lite skrik och spring så var det lugnt sen. Skönt!

Fixade alla stallsysslor och packade in höet och pysslade på innan det blev att åka hem och göra sig i ordning för Goungen Liams dop. Stolt faster till en så söt unge alltså. Han är ett sånt charmtroll utan dess like!

Det var ett fint dop och efteråt var det mat och fika så jag höll på att spricka alltså! Men en väldigt trevlig tillställning!


Efter det var det bara att åka hem igen och direkt vidare till stallet. Plockade in hästarna, motionerade dem, pysslade lite med allt möjligt, kapade halva hannahs man vilket var välbehövligt innan jag åkte hem och stupade i sängen!


Sov länge på söndagen och tog det lugnt innan jag åkte till stallet och fixade alla sysslor som vanligt. Red bägge hästarna och de kändes faktiskt fina bägge två. Hannah ska juh sättas igång igen efter skadan. Riktigt kul att få rida henne igen även om det bara blir korta pass såhär i början. Fortsatte pyssla på med massa saker och helt plötsligt hade jag fördrivit flera timmar. Åkte hem och hämtade pizza på vägen och resten av kvällen blev då bara lugn!

Presentation


Välkomna hit!
Är en sprallig 27årig tjej bosatt i norrbotten. Här kan du följa mej i mitt liv och mina två hästar i våran vardag med träning, tävling och lite annat smått och gott.

Copyright på alla bilder.


Fråga mig

5 besvarade frågor

Hannah the Brave xx

 

Dali aka "Pluppen"

 

Kilhults Zatanz Zexiga Wilma

 

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Gästbok

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards