Annie Rotinen - Mitt Liv

Alla inlägg den 29 juni 2012

Av Annie - 29 juni 2012 10:39

Gårdagens uteritt var intressant!


Vi var tre stycken som red ut tillsammans, Ambi på Bufflan, Bästa Frida på Hannah och jag på Pluppen.

Pluppen som alltid brukar vara stencool och lugn var den som var värst på hela ritten.


Vi mötte först en kvinna som cyklade med sin hund som han spände till sig lite för men inget att bry sig om. Sen red vi över E4an och in på en skogsväg. Han var lite pigg men skötte sig bra hela tiden. Sen mötte vi en man som var ute och körde en häst och Pluppen vart vettskrämd! Mannen stannade så klart och pratade lite lugnt med pluppen. Hannah brydde sig ingenting utan hon och Bufflan bara traskade förbi hästen och sulkyn medan Pluppen stod kvar och försökte börja vända hem två gånger, trampade på stället och allt möjligt. Jag pratade bara lite lugnt med honom samt hindrade honom från att vända sig bort från sulkyn så han inte skulle börja springa hem. Efter en liten stund så insåg han väl att hans kompisar stod på andra sidan vagnen så då tog han mod till sig och gick i passage förbi den. Haha jag småskrattade bara åt honom och så fortsatte vi våran tur.

Travade en bit och alla var nöjda, Hannah var pigg men Frida löste det hela så bra och hon tyckte Hannah var så rolig att rida. Sen vände vagnen och skulle passera oss igen efter en stund och då fick vi in på en liten sidoväg så Pluppen skulle kunna se på ekipaget medans de passerade oss. Vi hade Bufflan och Hannah som tryggt skydd lite framför oss och när vagnen passerade så trampade han på stället och spände upp si och gick i passage igen när vi började skritta. haha en stor kille på 175 cm som spänner upp sig i passage är en intressant känsla. Men passagen och piaffen lär inte vara några problem i framtiden iaf!

Fortsatte turen och skrittade och travade (Eller ja Hannah galopperade samlat istället. :P ) och Pluppen blev stundvis väldigt stark i traven. Så där har jag något att jobba med!

Vi mötte en till karl som cyklade med sin hund men han stannade på en sidoväg när vi passerade och Pluppen som redan var lite upp i varv spännde såklart upp sig lite när vi passerade. Jag satt bara lugnt och red på som ingenting. Nog måste han lära sig att saker inte är farliga!!

Red tillbaka över E4an igen och när vi kommit en bit in i byn kommer det en kläpp på en cross och tokgasar förbi oss. Redan när han var bakom oss kände jag på hela Pluppen hur han spände upp sig och när crossen kom nära så flög Pluppen iväg, Crossen saktade inte ner nåt utan gasade bara vidare förbi oss och jag fick ta tag i Pluppen och nästan styra ner honom i diket för att han inte skulle skena iväg och det slutade med att han sprang rakt in i ändan på Hannah. hannah brydde sig juh inte om crossen det minsta utan blev bara lite sur över att få Pluppen som springer in i henne. nåja vi forstatte tillbaka mot hagen men vid det laget var Pluppen så uppe i varv att han gick och tittade och småhoppade till för allt möjligt, En hund, soptunnor, en parkerad bil ja allt var helt plötsligt läskigt! Nå det var bara att sitta lugnt och inte göra någon sak av det.

(har juh ridit ut med honom förr men då har det  bara varit i skogen där vi inte mött något eller efter vägen en bit, Bilar reagerar han iaf inte på och det är juh skönt det.)


Nåja det är juh kul att det finns lite nerv i honom och att han kan tända till!


Men en sak är då säker. I sommar blir det miljöträning!! 

Marcus ska få följa med och cykla brevid när jag rider så han vänjer sig och sedan ska vi rida runt i byn så han får vänja sig med allt möjligt konstigt.

Det är juh väldigt skönt med Hannah, hon är inte rädd för något, bilar,lastbilar, cyklar, skotrar, crossar ja allt är hon stencool över, bryr sig inte om sånt och ja uppenbarligen inte över häst och vagn heller. Så hon är juh trygg att fara ut med så, Och speciellt med sällskap, ensam kan hon vara lite mer spänd, även om hon inte skulle göra så mkt. Hon är juh dock mer pigg.


men ridturen gick bra iaf trots allt och vi tog oss tillbaka helskinnade! :) Trots allt så var det en väldigt trevlig tur med trevligt sällskap och allt var en intressant upplevelse!



 

Prinsen och Prinsessan!

Presentation


Välkomna hit!
Är en sprallig 27årig tjej bosatt i norrbotten. Här kan du följa mej i mitt liv och mina två hästar i våran vardag med träning, tävling och lite annat smått och gott.

Copyright på alla bilder.


Fråga mig

5 besvarade frågor

Hannah the Brave xx

 

Dali aka "Pluppen"

 

Kilhults Zatanz Zexiga Wilma

 

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5
6
7 8
9
10
11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
29 30
<<< Juni 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Gästbok

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards