Annie Rotinen - Mitt Liv

Alla inlägg under augusti 2011

Av Annie - 10 augusti 2011 13:45

Detta får nog bli nästa inköp till Hannah. Ett till ofodrat regntäcke, hon har juh redan ett rambo men kan juh vara bra att ha ett till att byta med om det behövs. Sen gillar jag juh verkligen att köpa täcken. :P



Är sugen på detta skogsgröna täcke åt henne, tror nog hon skulle vara ganska fin i det. Och det skulle vara lite variation mot att jag annars gärna köper bruna saker åt henne.

  


Eller så får det bli ett mocca färgat.


Kan verkligen inte bestämma mej. Vilket skulle hon passa bäst i? :)


   

Detta har hon juh nu.   

Av Annie - 8 augusti 2011 20:49

Efter att ha sovit typ 3 timmar inatt och börjat jobba första dagen efter semestern och det har regnat och varit grått och trist hela dagen så känner man sig sådär lagomt pigg så därför ger jag upp för idag och går och kramas med kudden istället.


God natt på er alla.


 

Denna bjuder jag på. :P Trevlig sambo som knäpper kort en morgon när man inte ville stiga upp.

Av Annie - 8 augusti 2011 19:48

Skulle juh skriva lite om fredagens ridpass. Red i paddocken och Hannah var då piggare än vad hon varit tidigare under veckan. Travade fram och red tempoväxlingar och mkt volter och serpentiner och hade fokus på att ha henne stadig och följsam. Hon var riktigt fin i formen, hade henne låg men ändå väldigt rund. Galopperade lite och hon var riktigt fin, sen gjorde vi även lite galoppombyten och det tyckte juh Hannah var riktigt lattjolajbans, Hon gillar verkligen det så då blev hon lite laddad. :D Fortsatte med travjobb och plockade då upp henne lite mer i formen och hon fortsatte att vara riktigt fin. Jag satt bara och njöt av ridpasset. Avslutade med att skritta av runt hagarna.


 


I går hade jag ett ännu härligare pass på Hannah.

började med att skritta fram och därefter blev det skrittjobb på kort tygel. Tränade mkt på halter och att hon skulle vara kvar i formen.  Travade lite serpentiner och volter i låg rund form innan jag plockade upp henne lite mer. Red mkt tempoväxlingar och sen blev det en del övergångar. Sen blev det dags för galoppjobb och herrej**lar vad fin hon var. Har nog aldrig känts så bra som det gjorde igår, Hon var bara så härlig. Stadig i formen och red ganska mkt tempoväxlingar och volter i bägge varven. Samlade upp henne ganska mkt små stunder för att sedan gå fram igen och red olika stora volter, och även de mindre fungerade klockrent och var stadiga och bra och hon lyssnade på minsta lilla även fast hon nog tyckte att det blev lite jobbigare då jag nu har ökat kraven lite på oss. Efter galoppjobbet så fortsatte jag jobba i traven med att korta upp henne korta stunder och det blev nästan trav på stället när jag samlade upp henne och jag satt bara med ett stort flin som gick från ena örat till det andra. Hon lyssnade så bra både framåt och tillbaka. Jag hade nog kunnat rida hur länge som helst men avslutade när det gick så himla bra och travade av henne i låg rund form igen innan vi skrittade av runt hagarna. Önskar verkligen att någon hade kunnat vara där och filmat eller tagit bilder, för detta pass var så härligt. Känns som att vi tagit ett JÄTTE kliv framåt nu bara från i onsdags liksom. :)

Av Annie - 7 augusti 2011 09:58

Min Hannah är juh bara för underbar. Hade ett helt underbart pass i fredags som jag kommer leva på länge. :D


Skriver merom det sen för nu måste jag springa och duka fram för ett kalas.



 

Av Annie - 5 augusti 2011 17:22

Nu ska vi se vad som hänt de senaste dagarna.

I onsdags joggade jag fram Hannah i paddocken, Har varit så himla hostig nu i några dagar och det påverkar min astma. :( Hannah var iaf riktigt seg och trött men mjuk och lydig ändå. Joggade som sagt fram henne och sen fick Kajsa prova rida henne. Det såg riktigt fint ut och Hannah skötte sig väldigt bra. Kul för mej att se henne från backen. Och jag kunde konstatera att jag har en väldigt fin häst. :D


Igår fick hon vila och istället fick hon sig ett välförtjänt bad. Hannah tyckte nog det var ganska skönt där hon stod och vilade medans jag skrubbade henne. Var bara när jag närmade mej ansiktet som hon inte var sådär jätte nöjd. Men ren och fin blev hon, och jag var nog lika blöt som henne innan jag var klar. Kan man duscha en häst utan att blöta ner sig själv? Jag lyckas då alltid blöta ner mej själv oxå.

Igår var en riktig tvättardag då jag även passade på att tvätta bort alla smutsiga schabrak och även hennes stalltäcken innan jag åkte till stallet. Så nu är allt nytvättat och fint. :)


Snart blir det att åka till stallet och rida. Har dock inte bestämt mej ännu vad jag ska göra ännu. Behöver iaf inte stressa ikväll då Marcus och några kompisar ska sitta hemma hos oss och basta. Så då passar jag på att fly till stallet. :P

Av Annie - 3 augusti 2011 17:31

Var juh i piteå i helgen och på Piteå Dansar och Ler. Marcus lillebror har juh lägenheten mitt inne i stan och hans köksfönster var precis vid stora scenen. Så på fredagen var vi hos honom och partajade lite och från fönstret såg vi några låtar med Thin Lizzy innan vi drog iväg och käkade för att sedan gå ner och se Mustach.

Fick några bilder som jag kan bjuda på, även om de inte var så bra. :P







Efter den konserten så gick vi hem för att få några timmars sömn innan vi vid 12 tiden på lördag var på området igen och satte oss i partytältet Kittelfjäll för att fortsätta helgen. Efter det så gick vi något varv på området innan vi gick till lägenheten för ännu mer party. Från köksfönstret såg vi konserten med Veronika Maggio eller hur hon nu stavar. (lyssnar inte på henne egentligen) och efter det så bar det av in på området för att kolla runt. Vi såg sista konserten med Bullet och efter det blev det mat och sedan hemgång. Söndagen var bara lugn hemma hos Marcus mamma där vi satt och solade och åt middag innan det blev dags att åka hem till Kalix igen.


Vi hade iaf en mycket trevlig helg och det är alltid skönt att åka bort en stund ibland. :D

Av Annie - 2 augusti 2011 23:22

Idag blev det ett joggingpass i paddocken. Hannah kändes lite småtrött men det har nog med värmen att göra. Hon kändes iaf fin i traven och idag var fokus på att ha henne låg i formen och bara vara följsam och hon var riktigt fin.

Tog även lite galopp i bägge varven och hon var lugn och sansad. Lät henne bara rulla på och varvade med att stå upp och sitta ner lite. Även här fokus på att ha henne i en låg form och bara vara lydig. Och lydig är hon juh verkligen min lilla ängel. Behöver bara proa lite med rösten och räta upp mej så saktar hon juh av. Även om hon blev lite piggare efter galoppen.

Hon var nog nöjd och glad efter passet och även jag, Har juh verkligen saknat att rida på dessa två veckor.


Hannah var livrädd när vi skulle gå in från hagen då vi skulle passera en hage där de kört in en silageboll och en häst låg och sov precis brevid balen, Och det var skitläskigt tyckte Hannah som tvärstannade och började blåsa och backa. HAHA söthäst alltså. Men när hagkompisen Ella gick förbi utan att reagera så vågade Hannah sig förbi oxå, även om hon var skeptisk till monstret som redan ätit upp en häst.   Sen när vi passerat så gick hon in lika lugnt som vanligt och monstret verkade bortglömt iaf. 

Av Annie - 2 augusti 2011 13:16

Det slog mej igår att det är agusti nu. Snart är sommaren över och det blir höst. Tiden går fort.


Iaf så red jag ut runt lilla slingan några varv igår tillsammans med Kajsa och Ella. Och jag trodde att Hannah skulle vara riktigt pigg ändå med tanke på att hon vilat men hon var hur lugn som helst, hon skrittade på så fint och bra och så travade vi även lite grann och även i traven så skötte hon sig jätte bra och inte det minsta tendenser till att vara springig.

Det var en mysig tur och det var skoj med lite sällskap oxå.


 

Presentation


Välkomna hit!
Är en sprallig 27årig tjej bosatt i norrbotten. Här kan du följa mej i mitt liv och mina två hästar i våran vardag med träning, tävling och lite annat smått och gott.

Copyright på alla bilder.


Fråga mig

5 besvarade frågor

Hannah the Brave xx

 

Dali aka "Pluppen"

 

Kilhults Zatanz Zexiga Wilma

 

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Gästbok

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards