Annie Rotinen - Mitt Liv

Alla inlägg under december 2011

Av Annie - 23 december 2011 10:15

Eftersom jag är så extremt frusen av mej så skulle jag verkligen behöva och vilja ha ett par riktigt varma och sköna skor att kunna ha i stallet. Och enkla som man bara kan dra på och av väldigt enkelt. Som tur är så har denna vinter inte varit speciellt kall ännu och det tackar jag verkligen för. Tycker det är alldeles lagom med lite snö så det blir ljust och absout inte kallare än -10. Är det så kallt så fryser jag och det är bara jobbigt. Några få minusgrader så snön stannar kvar är alldeles lagom. Hmm insåg att jag bor i fel del av landet då egentligen.


Men men tillbaka till skofrågan då. Vill ha något varmt och enkelt och har spanat en hel del på dessa från HV polo.


 

Uggs tycker jag inte är de snyggaste skorna direkt men de verkar väldigt varma att kunna gå med i stallet. Så dessa skulle jag kunna tänka mej att ha isf. (Och bara i stallet, skulle nog inte vela ha uggs till vardags då det finns betydligt snyggare vinterskor man kan ha då) men man spenderar ändå många timmar i stallet varje dag och då vill man ha mysigt och varmt  på fötterna och då skulle nog dessa passa perfekt. :P


Har även tittat en del på dessa, oxå de från HV polo.

 

Verkar juh oxå varma och enkla att dra på och av. (dock var inte de helelr sådär jättesnygga men ändå)

I mitt fall är värme viktigare än utseende.


Vilka skulle ni ha valt av dessa?

Av Annie - 23 december 2011 09:41

Hannah har börjat bli ett riktigt sto nu. :P Nej men hon har fått lite humör nu då hon i onsdgas högg mot mej när jag skulle dra sadelgjorden! Och det har väl aldrig någonsin hänt tidigare att Hannah hugger. Detta var då första och enda gången. Jag morrade lite åt henne och då stod hon som ett ljus sedan igen. hon gör som aldrig något extremt eller för att vara dum så det räcker med att man bara säger till lite lätt så slutar hon. (hon surade då inte det minsta igår när jag drog sadelgjorden så jag vet inte riktigt vad hon pysslade med.) Sedan har hon börjat vifta en del på svansen när man rider, speciellt i galoppfattningarna när jag verkigen ber henne fatta korrekt och sätta sig lite mer på baken, hon tycker väl att det är lie jobbigt då jag kommer åt henne mer och ställer högre krav.

Ja jag kan inte annat än skratta åt henne ändå. LillHannah har börjat bli stor. Och det är väl lite på tiden då hon faktiskt blir 10 år nästa år. :P

Nej men skämt och sido. Självklart tolererar jag inte att hon ska vara sur när man sadlar eller några andra olater, men eftersom jag känner Hannah och vet att hon är jordens snällaste och aldrig skulle göra något så kan jag faktiskt skratta lite åt henne dessa gånger. (dock säger jag juh självklart åt henne om hon gör något hon inte får)

Hon har inte ont någonstans eller "sjuk" på något annat sätt som orsakar att hon gör såhär. Har känt igenom henne ordentligt och kollat allt så det är inte något sådant. (tänkte bara förtydliga det, så ingen tror att det kan vara något sådant som ligger bakom) Utan hon är då så pigg och glad som vanligt. Dock är hon brunstig nu så det kan nog bero på det.

ja lilla hjärtat har börjat växa upp. :P


 

Av Annie - 22 december 2011 19:50

Nu dags för ett ridpass. :-)

 
Av Annie - 21 december 2011 11:17

Igår hade vi möte i stallet där vi planerade hur vi ska fördela passen under julen. (det som vi har är lunchningen och intaget av de privata hästarna.) Känns så skönt att vi kan sitta ner och planera tillsammans när man kan och inte kan och alla hjälps verkligen åt, istället för att bara få en massa pass tilldelade sig. Det löste sig iaf väldigt bra.


Efter mötet tog jag iaf och red Hannah en stund och hon kändes väldigt fin och mjuk. (Sofie har gjort ett väldigt bra jobb. :D ) Hannah lyssnade väldigt bra och var inte alls springig, hon var dock ganska pigg, (fast det är hon nästan alltid) så det var inte speciellt konstigt. Hon lyssnade så bra ändå och kunde verkligen vänta.

Hon var väldigt fin och stadig i formen och jag kunde ha en högre form med bra energi.

Red lite öppna och skänkelvikning och de flöt på bra. Hon gjorde fina galoppfattningar och avbrott. Även övergångarna mellan skritt och trav var bra. Travade sedan av i lång och låg form.


Inte så mycket att skriva om egentligen, men det är så längesedan jag skrivit om ett ridpass så jag tyckte att det var på tiden nu när det var ett lite seriösare pass iaf. :)


 

Av Annie - 20 december 2011 15:47

Idag är det ett år sedan vi fick hem lilla söta Wilma.


  





Några bilder från de första dagarna.


Tänk vad snabbt tiden går, fast samtidigt känns det som att vi alltid har haft henne.

Min lilla trollunge!  

Av Annie - 20 december 2011 14:27

Oj oj nu har det varit dåligt med tid på sistone igen.

Har verkligen inte haft tid eller ork till att blogga.


Det känns som att jag spenderat de senaste dagarna i bilen, även om så nu inte är fallet men ändå.

Torsdags var det juh motörhead konsert och det var riktigt roligt att se. Jag var chafför så jag körde både dit och hem på natten och det var riktigt skitväder och ganska jobbigt att köra. Sov några få timmar och så upp och jobba på fredag.

Fredagen blev lugn då, var i stallet efter jobbet och sedan blev det att slöa i soffan medans marcus var ute med några kompisar och kollade på något band som spelade. Jag orkade dock inte följa med. Men satt ändå vaken tills Marcus kom hem då jag av någon anledning inte alls kunde somna. Var nog lite övertrött.


Lördagen åkte vi iväg till Piteå och skulle fira Marcus lillebror. Jag körde hela vägen och vädret var då betydligt bättre än på torsdagen. På kvällen var vi ut och åt och därefter blev det fest.

Söndagen blev mest bara lugn och vi åkte hem på eftermiddagen. Kvällen spenderades i stallet och sedan på soffan igen.


Igår så var det dags för jobb igen och jag är fortfarande så väldigt trött men en del är då helt självförvållat. :P

Iaf så skulle vi köra min mamma och hennes man till flyget efter jag slutade jobba då de ska fira jul hos några släktingar där nere och mamma ska även jobba några dagar på huvudkontoret. Så det var bara att sitta i bilen igen och åka fram och tillbaka till flyget. Åkte direkt till stallet vi kom hem och pussade lite på Hannah och levererade en ny säck kraftfoder till henne. Sofie hade varit så snäll och gjort allt annat denna dagen igen. (hon hade hand om Hannah på torsdag och på lördag oxå.)


Så det har blivit några timmar i bilen de seanste dagarna och det känns som att man varit på vift en hel del.


Jag slutade även med medicinerna i helgen så nu hoppas jag att jag ska hålla mej frisk och att allt är borta nu, vill inte att det ska bryta ut nå igen. Så jag håller tummarna nu! :) Men med tanke på vilken dunderkur jag ätit så borde alla baciller vara utrotade från kroppen iaf. :P


From fredag kommer jag ha hand om finaste Pluppen igen då Sofie ska åka hem under jullovet. Ska bli riktigt roligt att ha honom igen. Och så ska Hannah få komma igång ordentligt igen. (hon har juh gått på halvfart nu i två veckor med ridning ca varannan dag bara, eller kanske lite mer) Så slutet på detta år kommer nog bli kalas.


Finaste finaste Hannah!


Hon är juh som så charmig. :P

  




Av Annie - 18 december 2011 20:54

Dags för filmmys. :-)

 
Av Annie - 17 december 2011 17:33

En appletini till fördrink. Födelsedags fest i Piteå ikväll. :-D

 

Presentation


Välkomna hit!
Är en sprallig 27årig tjej bosatt i norrbotten. Här kan du följa mej i mitt liv och mina två hästar i våran vardag med träning, tävling och lite annat smått och gott.

Copyright på alla bilder.


Fråga mig

5 besvarade frågor

Hannah the Brave xx

 

Dali aka "Pluppen"

 

Kilhults Zatanz Zexiga Wilma

 

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8 9 10 11
12
13
14
15 16 17 18
19
20 21 22 23 24 25
26
27
28 29
30
31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Gästbok

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards