Annie Rotinen - Mitt Liv

Alla inlägg under september 2011

Av Annie - 6 september 2011 10:23

Det har varit några fullspäckade dagar med flytten och att komma iordning med allt så jag har inte haft tiden till att blogga, och när det funnits tid över så har jag helt enkelt inte haft lust. Men nu börjar saker och ting vara klart så nu ska det väl börja finnas lite tid över igen. :)


Hannah är bara för go alltså. Hon har tagit flytten med ro och verkar inte det minsta fundersam över vart hon hamnat utan hon verkar trivas riktigt bra redan nu.

I söndags fick hon en grabb i boxen förbi och då var hon juh tvungen att visa vilket sto hon kan vara så hon skrek så fort han tittade på henne och var tvungen att sparka med sina framben oxå. Det var lite hatkärlek från Hannahs sida då hon ena stunden var jätte intresserad och av honom för att i nästa stund se ut som att vela döda honom, speciellt när hon åt sin mat och han råkade snegla på henne, då flög hon från andra sidan boxen mot honom och var jätte arg. Men till igår hade det lugnat ner sig och Hannah var inte det minsta brydd om killen nå mer. Så det var den kärleken. :P


I lördags red jag i ridhuset och Hannah var jätte lugn och fin och gick på med bra energi och lyssnade bra. Travade på i rund låg form. Kom bara ett litet utbrott i första galoppen men den var snabbt avklarad och sedan rullade hon på i stadig form i bägge varven, hon frustade verkligen loss alla spänningar och kändes riktigt fin.

Jag är verkligen positivt överraskad att hon är så lugn och avslappnad trots flytt och nytt ställe och allt, med tanke på hur hon var förra hösten när vi flyttade till KRF. Men detta visar väl bara på att vi känner varandra nu och att vi är trygga med varandra.


Igår var det verkligen spöregn ute så vi tog ett till pass i ridhuset fast igår hade vi sällskap av Sofie och Pluppen. Och även igår kändes Hannah lugn och avslappnad och tuffade på i låg form och jag kunde med lätthet plocka upp henne i formen ett tag och sedan lägga ner henne igen. Jobbade ganska mkt med galoppen och växlade mellan de olika volterna och att följa fyrkanten i bägge varven och hon var lika stadig och fin hela tiden. Lyssnade bra på ökningar och kom tillbaka lika fint. Hon lyssnar på så små hjälper (både på gott och ont, men man lär sig verkligen sitta korrekt i sadeln) så det är så kul att rida henne. Känner att detta kommer att bli kanon och ser verkligen fram emot en höst med träning! Nu ska vi utvecklas ännu mer nu när vi fått grunden att sitta så bra.


Och en annan sak som jag är så glad över är att ha tillgång till ett fullstort ridhus med bra underlag och bra luft! Som nästan alltid är ledigt oxå. Allt blir så mycket enklare då och man får en helt annan motivation till träningen.


Ja summan av allt är väl att jag och Hannah trivs bra och vi ser verkligen framemot denna höst och vinter.

Av Annie - 2 september 2011 22:30

Här kommer lite bilder på Hannahs nya hem.



Ingången till stallet, Man ser lite av Hannahs box till höger.


Knäppt precis från dörröpnningen.


Hannah i sin nya box.

Ena halvan av stallet.


Hjärtat.


Lite gos, och jag ser juh måttligt sliten ut efter en fullspäckad dag på jobbet. :P



Ännu mera kel.

Mysigt att bli kliad.



Då måste man klia tillbaka oxå. :P


Å vad skönt att bli kliad..


Och så avslutningsvis lite mera mys och bli lite kliad innanför bakbenet.
  

Av Annie - 1 september 2011 22:23

Ja igår gick flyttlasset till Holmen och det gick mkt bra. Städade ur gamla boxen och packade alla grejer och tog sedan in Hannah och gjorde henne klar för transporten. Hon gick rätt in i släpet utan att fundera och stod snällt där medans vi stängde luckan trots att det är över ett år dedan hon åkt transport sist. Hon trampade runt lite när vi hade stängt men stod sedan lugnt nästan hela resan, jon började trampa lite grann mot slutet oxå men inte alls så farligt. Hon stod snällt och väntade medans vi öppnade luckan men sedan backade hon ut lite hastigt, men inte så att hon kastade sig men stressade lite gjorde hon. Sedan gick hon snällt in och ställde sig i sin nya box och där stod hon lugnt och tuggade på sitt hö även fast hon var ensam inne. Hon såg inte ut att bry sig det minsta över att det var ett nytt ställe, även om hon faktiskt varit på holmen förut. Vi packade in alla grejer  till sin plats och fixade och ordnade lite och sedan nattade jag Hannah och gav henne en puss och sa godnatt. Åkte tillbaka med transporten till Helena som vi så snällt hade fått låna och sedan bar det av hemåt. Blev en väldigt sen kväll innan allt var klart och eftersom jag varit igång sedan kl 6 på morgonen så stupade jag i säng. 


Har tagit ut en semesterdag idag oxå (tog ut semester igår oxå) och idag så försökte jag ta lite sovmorgon vilket inte gick så jätte bra då Marcus telefon gick varm hela morgonen. Efter det har vi varit och tvättat mammas bil som vi fått låna för vi skulle lämna tillbaka den, då volvon var in på verkstad igår och blev lagad. Sedan åkte jag förbi KRF och lämnade tillbaka lite nycklar innan det bar av till stallet. Mockade och fixade allt och tog sedan in Hannah. Hon hade lite bråttom in från hagen idag men väl inne så stod hon lugnt och tuggade på sitt hö. Hon var väligt uppdragen i flankerna idag och insjunken så jag blev lite orolig att hon skulle ha kolik känningar, Även fast hon åt och drack inne och såg pigg ut så tränsade jag henne och så gick vi ut i ridhuset och promenerade och så longerade jag henne. Hon verkade inte speciellt tagen, utan hon promenerade på piggt och glatt och sedan så fick hon trava, även fast hon inte var inspänd eller något så sökte hon sig jätte fint neråt och gick avslappnat och fint. Jag hörde hur det började låta i magen och efter en stund gick vi in igen och då drack hon ännu lite mer vatten och åt med god aptit så jag tror inte alls att det var så farligt och magen verkade vara igång utan problem oxå.


Jag upptäckte ikväll att det går väldigt snabbt att göra allt klart i stallet när man inte fastnar och prata med alla människor. :P Och jag trivs redan nu jätte bra i stallet, så jag tror att det kommer att bli kalas att stå där.


I helgen återstår nästa projekt och det blir att packa upp och försöka organisera alla grejer. Har juh lite mindre plats här än vad jag hade tidigare då jag stod i lilla stallet på KRF. Men det ska nog gå att lösa ändå. :)


Nu blev det här ett väldigt långt inlägg och jag är ganska trött så jag hoppas att allt inte är för osammanhängande. :P


Nu dags att sova så man orkar jobba imorgon. :) 






Avsluar med lite bilder från en Maria träning på holmen på deras utebana, (Som nu är våran utebana. :P ) som är från Juni ellerJuli förra året. Vi har nog utvecklats lite sedan dess iaf. :)

        

Presentation


Välkomna hit!
Är en sprallig 27årig tjej bosatt i norrbotten. Här kan du följa mej i mitt liv och mina två hästar i våran vardag med träning, tävling och lite annat smått och gott.

Copyright på alla bilder.


Fråga mig

5 besvarade frågor

Hannah the Brave xx

 

Dali aka "Pluppen"

 

Kilhults Zatanz Zexiga Wilma

 

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6 7 8 9
10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

Gästbok

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards